Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατέθεσε στεφάνι στο σημείο της τραγωδίας της Marfin, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου.

Ως γνωστόν, το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση μνήμης και την κατάθεση της πλακέτας, την οποία έχει χαρακτηρίσει «κυβερνητικές και διακομματικές φιέστες».

Μετά την κατάθεση στεφάνου, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Έχουν τεράστιες ευθύνες η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα δηλαδή που κυβέρνησαν τα τελευταία 10 χρόνια εναλλάξ και άφησαν στο σκοτάδι τους προβοκατόρικους και άλλους μηχανισμούς που έδρασαν γι’ αυτό το έγκλημα.»

Η δήλωση του κ. Κουτσούμπα

«Σήμερα, όπως κάθε χρόνο, τιμάμε τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin. Αρνιόμαστε τη μεγάλη υποκρισία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του. Έχουν τεράστιες ευθύνες η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα δηλαδή που κυβέρνησαν τα τελευταία 10 χρόνια εναλλάξ και άφησαν στο σκοτάδι τους προβοκατόρικους και άλλους μηχανισμούς που έδρασαν γι’ αυτό το έγκλημα. Άφησαν, επίσης, στο απυρόβλητο τις ευθύνες της τράπεζας, δηλαδή της εργοδοσίας, που δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενούς της. Θα τους θυμόμαστε πάντα, θα τους τιμάμε, θα τους μνημονεύουμε.»