Σε πινγκ πονγκ ανταλλαγής ποινικών ευθυνών εξελίχθηκαν οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας με θύμα τη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη.

Απολογίες που μπορεί να εμφανίζονται με άλλον πρωταγωνιστή, ανάλογα με το ποιος απολογείται, αλλά είναι το ίδιο σοκαριστικές.

Δικαστές και ένορκοι που συγκροτούν το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας άκουγαν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων, καθώς σε λίγες μέρες θα κληθούν, με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, να εκδώσουν την ετυμηγορία τους και να κρίνουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύο κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του απολογίας, ο δεύτερος κατηγορούμενος, φτάνοντας στην περιγραφή της σκηνής του εγκλήματος, ακολουθώντας την τακτική του συγκατηγορουμένου του, έβαλε εκείνον στο κάδρο της ποινικής ευθύνης και ζήτησε συγγνώμη από τον πατέρα της κοπέλας που δεν την προστάτεψε.

Τι ισχυρίστηκε

«Δεν τη σκότωσα εγώ κυρία πρόεδρε, τη βοήθησα, όταν την έκανα μπάνιο, μου είπε ‘πήγαινε με στο νοσοκομείο’» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος , ο οποίος αναγνώρισε πως ήταν « λάθος μου όλο αυτό που το άφησα να γίνει, εγώ είμαι αυτός που δεν προστάτευσα την Ελένη».

Νωρίτερα, περιγράφοντας όσα συνέβησαν υποστήριξε πως ο συγκατηγορούμενός του μαχαίρωσε την κοπέλα. «Μετά έπιασε το σίδερο από δίπλα και άρχισε να την χτυπάει. Τον έσπρωξα και μου είπε ‘εσύ, να κάτσεις στη γωνία’. Φοβήθηκα για τη ζωή μου» είπε, ισχυριζόμενος μάλιστα πως όταν αργότερα ξεκίνησαν να πάνε την Ελένη Τοπαλούδη στο νοσοκομείο, τελικά ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν εκείνος  ο οποίος άλλαξε πορεία.

«Εγώ θα την τελειώσω, αυτή θα με κλείσει φυλακή» φέρεται να του είπε και, συνεχίζοντας την περιγραφή, πρόσθεσε πως «την πήρε στον ώμο του και γύρισε μετά από δέκα λεπτά και μου είπε «εντάξει, τελείωσε, μπες μέσα».

Η δίκη συνεχίζεται.