Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικό στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται αυτή την ώρα στο βήμα της Βουλής.

«Αυτούς που τώρα αποκαλείται ήρωες τους καταδικάζατε  σε τριτοκοσμικές αμοιβές . Η κυβέρνησή σας έπραξε το αυτονόητο, και το λέω με τη θετική έννοια του όρου. Το αυτονόητο όμως δεν αρκεί ειδικά όταν συνοδεύεται από παραλείψεις και προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης».

Γίνατε τώρα υπερασπιστές του ΕΣΥ

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ότι ξαφνικά γίνατε υπερασπιστές του ΕΣΥ ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν έγιναν μόνιμες προσλήψεις.

«Ο κόσμος που έβαλε πλάτη για να γλιτώσουμε τα χειρότερα , έδωσε χώρο στην αλληλεγγύη . Ο ανώνυμος κόσμος δεν μας έδωσε και δεν σας έδωσε καμία εξουσιοδότηση και καμία λευκή επιταγή. Μας έδωσε χρόνο για να απαλλαγούμε από ιδεοληψίες» τόνισε.

Τώρα είναι η σειρά της κυβέρνησης να πράξει το καθήκον της και να πορευτεί με σχέδιο που εμπνέει εμπιστοσύνη και όχι ανασφάλεια.

«Ποια είναι η λογική να ανοίξουν γυμνάσια , β και γ λυκείου και κυρίως τα δημοτικά. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί σε ένα θέμα που διχάζει την επιστημονική πήρατε αυτή την απόφαση» είπε για να προσθέσει.

«Γιατί παίρνετε το ρίσκο με το άνοιγμα των σχολείων. Ίσως να οφείλεται στην επιθυμία σας να δρέψετε δάφνες νικητή και στη βιασύνη σας να προσποιηθείτε ότι τάχα επιστρέψατε στην κανονικότητα ενώ γνωρίζετε ότι κανονικότητα για πολύ ακόμη δεν θα υπάρχει».