Συνεχίζεται το θρίλερ με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η Κίνα φέρεται να έστειλε ομάδα γιατρών στη Βόρεια Κορέα.

Η κινέζικη αποστολή

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, αντιπροσωπεία, που περιλαμβάνει και γιατρούς έστειλε η Κίνα στη Βόρεια Κορέα για να δώσουν συμβουλές για την περίθαλψη του Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τρία άτομα που έχουν γνώση των εξελίξεων.

Όπως είπαν δύο από τα άτομα αυτά στο Reuters η αντιπροσωπεία υπό ανώτερο στέλεχος του διεθνούς γραφείου συνδέσμου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος έφυγε από το Πεκίνο την Πέμπτη με προορισμό τη Βόρεια Κορέα, εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για την κατάσταση της υγείας του Κιμ.

Το γραφείο αυτό είναι το κατ’ εξοχή αρμόδιο για τις σχέσεις της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα. Οι πηγές ζήτησαν να μην κατονομαστούν, αφού το όλο θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο.

Ουάσινγκτον, Πεκίνο και Σεούλ διαψεύδουν

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι πληροφορίες που είχε μεταδώσει το CNN περί κρίσιμης κατάστασης του ηγέτη της Β.Κορέας ήταν εσφαλμένες.

Τα σχετικά δημοσιεύματα είχαν διαψεύσει επίσης Σεούλ και Πεκίνο.

Πάντως, μέσα ενημέρωσης με έδρα στη Νότια Κορέα ανέφεραν τα προηγούμενα 24ωρα ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναρρώνει μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση στις 12 Απριλίου.

Είναι ζωντανός

Πηγή από τη Νότια Κορέα δήλωσε χθες στο Reuters ότι από τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ζωντανός και πιθανώς να κάνει σύντομα κάποια δημόσια εμφάνιση, αλλά δεν σχολίασε την κατάσταση της υγείας του ή τα περί κινεζικής εμπλοκής.

Αξιωματούχος που έχει επαφές με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχε δηλώσει ότι είναι γνωστό πως ο Κιμ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, αλλά δεν έχουν λόγους να συμπεράνουν ότι είναι βαριά άρρωστος ή ότι αδυνατεί να εμφανιστεί ξανά δημοσίως.