Πριν από λίγες ημέρες η Μπαρτσελόνα προχώρησε σε μια σπουδαία ενέργεια, παραχωρώντας -εν μέσω της πανδημίας- το δικαίωμα της ονοματοδοσίας του «Καμπ Νόου» στο ίδρυμά της, προκειμένου να βρει μια εταιρεία χορηγό (μόνο) για την αγωνιστική περίοδο 2020/21 και να προσφέρει όλα τα χρήματα της συμφωνίας στη μάχη κατά του φονικού ιού.

Μια πολύ διαφορετική κίνηση από τους «μπλαουγκράνα», που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν διαφορετικά το συγκεκριμένο ποσό, από τη στιγμή που την επόμενη σεζόν προμηνύεται πολύ μεγάλη ύφεση στα οικονομικά του συλλόγου.

Όπως καταγράφουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο συνολικός προϋπολογισμός όλων των τμημάτων του συλλόγου θα μειωθεί από το 1.060.000.000 ευρώ σε ένα ποσό κάτω από τα 800 εκατ. ευρώ.

Για όλα τα επαγγελματικά (τμήμα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, χάντμπολ) και ερασιτεχνικά αθλήματα της «Μπάρτσα».

Η Μπαρτσελόνα δείχνει να έχει προετοιμαστεί λίγο… καλύτερα από κάποια άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Επί παραδείγματι, η Παρί Σεν Ζερμέν των άπειρων δισεκατομμυρίων και της τεράστιας ρευστότητας, μπήκε την Πέμπτη (23/4) πρώτη φορά σε διαδικασία συζητήσεων για «περικοπές», μετά την τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, στο Radio Monte Carlo, όπου απαίτησε από τους παίκτες «…να κάνουν την οικονομική θυσία που δεν έχουν κάνει ως τώρα στους μισθούς τους, διότι οι οικονομικές απώλειες που θα έχει ο σύλλογος τη φετινή σεζόν θα είναι τεράστιες».

Αυτό υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να ανοίξει λίγο παραπάνω την… πόρτα για ενδεχόμενη πώληση του Νεϊμάρ στην Μπάρτσα.

Όμως, τα οικονομικά του κλαμπ δεν το επιτρέπουν.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δέχτηκαν προ λίγων εβδομάδων να κόψουν το 72% των αποδοχών τους για το διάστημα που θα διαρκέσει το lockdown, όμως η συγκεκριμένη μείωση δεν αρκεί.

Και όπως όλα δείχνουν, δε θα είναι η μοναδική.

Ο σύλλογος πληρώνει ετησίως σε μισθούς και εφορία παικτών, προπονητών και υπαλλήλων το ποσό των 671 εκατ. ευρώ (το 63% του ετήσιου προϋπολογισμού).

Εφόσον μειωθεί ο προϋπολογισμός από το 1.060.000.000 ευρώ σε ένα ποσό κάτω από τα 800 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να πέσει μεγάλο «ψαλίδι» και στους μισθούς των παικτών, από τη στιγμή που όλα πλέον, λόγω της πανδημίας, θα πάνε προς τα… κάτω.

Αντίστοιχα από το καλοκαίρι και μετά, αναμένονται πωλήσεις και μειώσεις στο λειτουργικό κόστος, για να «βγουν» οι αριθμοί.