Στο Κρανίδι μεταβαίνει εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς θετικά στον κοροναϊό έχουν βρεθεί 150 άτομα από τη δομή προσφύγων, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη διάρκεια σύσκεψης με τους συνεργάτες του και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση : «Με δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν χθες στην δομή στο Κρανίδι και λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον γενικό γραμματάς υποδοχής αιτούντων άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα καθώς και κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Στις 13.00, στο δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως έχουν ληφθεί εκατοντάδες δείγματα από φιλοξενούμενες και εργαζομένους στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκε ένα θετικό δείγμα.

«Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αλλά και ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων μετέβησαν στη δομή», είπε ο ίδιος.

Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.