Στην εκπομπή MEGA MAG μίλησε η Κοραλία Χατζηγιαννάκη, μια 16χρονη μαθήτρια η οποία βρήκε τρόπο να δείξει την ευγνωμοσύνη της στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, για όλα όσα κάνουν αυτό τον καιρό.

Προσφορά 300 μασκών έκανε η 16χρονη δημιουργός του «The Greek Mask Project», Κοραλία Χατζηγιαννάκη, στην ομάδα COVID-19 του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Οι μάσκες, έχοντας πάνω τους την ελληνική σημαία, έχουν σκοπό την εμψύχωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

«Όλα ξεκίνησαν βλέποντας τις ειδήσεις, και διαβάζοντας για το θέμα. Είχα τρομάξει αλλά συγκινήθηκα με τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Όλα έγιναν με δικά μου έξοδα. Ήταν αρκετά δύσκολη διαδικασία γιατί έπρεπε να συντονιστούν αρκετοί παράγοντες και η καραντίνα το έκανε δύσκολο αυτό. Η ιδέα ήταν όλα να είναι ελληνικά. Ήρθα σε επαφή με έναν Έλληνα παραγωγό που έραψε τις μάσκες, επίσης με έναν Έλληνα γραφίστα, και το κουτί ακόμη ήταν ελληνικό» σημείωσε η νεαρή κοπέλα.

Τις μάσκες, που όπως εξήγησε η νεαρή μαθήτρια έκαναν να φτιαχτούν μία εβδομάδα αφότου έκανε την παραγγελία, παρέλαβε ο Ευάγγελος Μπαλής, επικεφαλής της μονάδας COVID-19 του «Ευαγγελισμού», νοσοκομείου αναφοράς για την πανδημία.

Η προσφορά αυτή είναι η πρώτη από το «The Greek Mask Project», την δημιουργική δράση που γεννήθηκε κατά την διάρκεια της καραντίνας για την εμψύχωση ιατρών και νοσηλευτών σε όλη την Ελλάδα.

«Το project θέλω να συνεχίσει μέχρι να βρεθεί φάρμακο. Τώρα ο στόχος είναι να παραδοθούν μάσκες σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του κόσμου. Όταν βλέπω ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, η δημιουργικότητά μου γίνεται δέκα φορές μεγαλύτερη», ανέφερε η Κοραλία Χατζηγιαννάκη.

Σημειώνεται τέλος ότι η νεαρή μαθήτρια παρέδωσε και μια ενδεικτική κούτα από μάσκες στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.