Οι αξιωματούχοι της Ρωσίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη 1.459 νέες περιπτώσεις κοροναϊού σε μια μέρα, ένα αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα, η οποία έχει ξεπεράσει τις 10.000 περιπτώσεις.

Το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων από τον κοροναϊό, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών για την ημέρα είχε αυξηθεί κατά 13. Συνολικά, 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις στη Ρωσία.

Σε τηλεοπτική μετάδοση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διέταξε την επέκταση μιας εθνικής «εβδομάδας χωρίς εργάσιμες ημέρες», ενός μέτρου που αποσκοπούσε στην αύξηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης, μέχρι το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τους Times της Μόσχας.

Υπεγράφη επίσης νομοθεσία που συνιστά ότι είναι έγκλημα η παύση των κανόνων καραντίνας, με ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών και ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον νέο κοροναϊό, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι θα μεταβιβάσει τη λήψη αποφάσεων στις περιφερειακές αρχές λόγω των διαφορών στα ποσοστά λοιμώξεων σε όλη τη χώρα.

Πηγή: npr.org

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από