Άλμα οικονομικής εξυγίανσης μέσα σε τέσσερα χρόνια. Από το… μαύρο 2016, τότε που η Grand Thornton είχε αποφανθεί ότι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι μη βιώσιμη, στο σήμερα που οι ίδιοι ορκωτοί λογιστές υποστηρίζουν πως υπάρχει βιωσιμότητα και δίνουν στους πράσινους ελπίδες ακόμα και για άμεση επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα Live Sport, από τα οικονομικά στοιχεία για την οικονομική χρήση της περιόδου 2018/19 προκύπει πως οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις από 49,02 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2018 έπεσαν στα 27,97 εκατ. ευρώ έναν χρόνο μετά.

Το πραγματικό χρέος τον Ιούνιο του 2019 κυμαινόταν στα 19,6 εκατ. ευρώ. Η μείωση του μπάτζετ, η εισροή κεφαλαίων από τον Γιάννη Αλαφούζο και η πιο συμφέρουσα συμφωνία για τηλεοπτικό συμβόλαιο έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος της διοίκησης; Η πλήρης εξυγίανση, η μείωση του χρέους σε μονοψήφιο αριθμό. Είναι δεδομένο πως η ΠΑΕ θα επηρεαστεί πολύ από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως όλοι οι σύλλογοι, ωστόσο στον Παναθηναϊκό θέλουν να κάνυον κινήσεις που θα τους επιτρέψουν να… ανασάνουν ακόμα περισσότερο.