Σε άμεση προτεραιότητα βάζουν οι εθνικές λίγκες τα πρωταθλήματά τους και την ολοκλήρωση αυτών, ακόμα και αν δεν υπάρξουν Champions League και Europa League από εδώ και στο εξής.

Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters ενόψει της μεγάλης τηλεδιάσκεψης της ερχόμενης Τρίτης που έχει συγκαλέσει η UEFA.

Σε αυτή θα πάρουν μέρος οι εκπρόσωποι των 55 ομοσπονδιών, οι εκπρόσωποι της ECA (σύλλογοι), αλλά και εκείνοι των ποδοσφαιριστών.

Η UEFA τούς έχει καλέσει για να συζητήσουν για το τι μέλλει γενέσθαι με το EURO, τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και τις εθνικές λίγκες, οι οποίες έχουν σταματήσει λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, βασική προτεραιότητα των ομοσπονδιών και το βασικό αίτημά τους προς την UEFA θα είναι η ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Ακόμα και αν χρειαστεί αυτά να επανεκκινήσουν το Μάιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, οι Λίγκες θέλουν να τα ολοκληρώσουν, κυρίως λόγω οικονομικών συμφερόντων.

Αν αυτό δε συμβεί, τότε η οικονομική ζημία θα είναι τεράστια, αφού εκτιμάται πως θα φτάσει 600 εκατομμύρια ευρώ χαμένα για τους συλλόγους στις μεγάλες λίγκες.

Γι’ αυτόν το λόγο οι εκπρόσωποι των πρωταθλημάτων θα επικεντρωθούν σε αυτό, προτείνοντας τη μετάθεση του EURO για το 2021.