Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κοροναϊού κήρυξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού.
Ειδικότερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως 50 δισεκατομμύρια δολάρια καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι τα κονδύλια θα είναι διαθέσιμα για τις πολιτείες και τους δήμους και κάλεσε τα νοσοκομεία να ενεργοποιήσουν τα πλάνα για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Στις ΗΠΑ έως τώρα έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κοροναϊού, 414 περισσότερα από χθες, ενώ 41 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 46 πολιτείες.
- Οι 11 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το 2026: Τι προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης από τη Θεσσαλονίκη
- Ο Τραμπ εντείνει την πίεση στην Τεχεράνη: Ανακοίνωσε νέους δασμούς για όποια χώρα συναλλάσσεται με το Ιράν
- Επιμένει το πολικό ψύχος: Νέες χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες υπό το μηδέν – Πού χρειάζονται αλυσίδες







