Σε προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών κτηρίων του Δήμου Πειραιά  για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, από τον κοροναϊό προχωρά η Διεύθυνση Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.

Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των σχολικών μονάδων, η απολύμανση θα αρχίσει το απόγευμα της Παρασκευής θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Επίσης, έχει δρομολογηθεί η παραγγελία χιλιάδων μονόλιτρων  απολυμαντικών υγρών για τα χέρια, που θα διατεθούν στα σχολεία, έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ένα λίτρο αντισηπτικού υγρού σε κάθε αίθουσα.

Σημειώνεται, ότι η Διεύθυνση Παιδείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πειραιά προτίθενται να δρομολογήσουν όπου και όποτε είναι εφικτό, δράσεις για την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού ως προς  τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης  Ασπασία Αλιγιζάκη δήλωσε  σχετικά: «Εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων και της εμφάνισης του κοροναϊού στη χώρα μας θεωρούμε υποχρέωσή μας, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, να προβούμε στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων ώστε να προστατεύσουμε, όσο είναι εφικτό, τον μαθητικό πληθυσμό και τον εκπαιδευτικό κόσμο».