Ελλείψεις σε προσωπικό, υλικό και εξοπλισμό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι κέντρο αναφοράς για τον κοροναϊό καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «η επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού και η λήψη των πρώτων μέτρων αντιμετώπισης φανερώνει με έντονο τρόπο τις ελλείψεις σε προσωπικό, υλικό και εξοπλισμό».

«Το ΑΧΕΠΑ ως κέντρο αναφοράς καλείται να σηκώσει το βάρος του προβλήματος που έχει προκύψει. Ένα βάρος που μετακυλίεται σε εργαζόμενους που εδώ και χρόνια εργάζονται κάτω από φοβερή εντατικοποίηση και ελλείψεις. Δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη εδώ και πολλά χρόνια και οφείλονται ρεπό και άδειες. Ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού πλησιάζει τα πενήντα χρόνια με πολλά προβλήματα υγείας διαπιστωμένα» σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Τονίζουν, επίσης, ότι «το υγειονομικό προσωπικό που στηρίζει το ΑΧΕΠΑ γνωρίζει πολύ καλά το καθήκον του απέναντι στο πρόβλημα και θα το πράξει. Κάποτε όμως θα πρέπει και το κράτος να αναλογιστεί τις ευθύνες του και το χρέος που έχει απέναντι σε αυτό το προσωπικό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από