H Volkswagen παρουσιάζει σήμερα, το νέο  ID.4. Είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο SUV της γερμανικής φίρμας. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο, που παρουσιάστηκε διαδικτυακά μετά την ακύρωση του σαλονιού της Γενεύης, αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2020.

Θα πατάει στη νέα πλατφόρμα MEB, που είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε ο οδηγός και οι επιβάτες να βρίσκονται σε ένα ενιαίο χώρο, φιλοσοφίας open space.

Αρχικά θα προσφέρεται με κίνηση στους πίσω τροχούς, αργότερα και σε τετρακίνητη έκδοση. Η μπαταρία φορτίζεται με εναλλασσόμενο μονοφασικό ή τριφασικό AC ή συνεχές DC ρεύμα ως στάνταρ. Το νέο μοντέλο θα προσφέρει αυτονομίες έως και 500 χλμ. Το ID.4, που παράγεται στο εργοστάσιο του Zwickau είναι το πρώτο SUV που είναι κλιματικά ουδέτερο σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του.

Επίσης, το  ID.3, το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της σειρά ΙD, είναι έτομο προς παραγγελία και θα προσφέρεται σε  τρεις εκδόσεις με διαφορετικά μεγέθη μπαταριών – Pure, Pro και Pro S. Η πρώτη έκδοση προσφέρει αυτονομία 330 χλμ, ενώ, ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, 126 και 150 ίππων.

Το ID.3 Pro, η επόμενη έκδοση,  διαθέτει μπαταρία 58 kWh με εμβέλεια μέχρι 420 χλμ. ενώ το ID.3 Pro S διαθέτει χωρητικότητα μπαταρίας 77 kWh και αυτονομία έως 550 χλμ.Τα πρώτα ID.3 στους δρόμους το καλοκαίρι. Θα κοστίζει περίπου 35 χιλιάδες ευρώ.