Στις 6 το απόγευμα σήμερα συγκαλείται στο μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Η κατάσταση στον Εβρο κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, η αστυνομία και ο στρατός ενισχύονται συνεχώς και πολλοί φοβούνται ότι η κρίση θα κρατήσει καιρό. Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα προστατέψει τα σύνορα της χώρας κι ότι δεν θα περάσει κανείς χωρίς νόμιμα έγγραφα, την ίδια ώρα που ο Ερντογάν έχει ανοίξει για τα καλά τις πύλες και στέλνει μετανάστες στη Δύση.

Σε άτυπη ενημέρωση αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα προσφορα μέσα για την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στα σύνορα ώστε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Ξένα κινητά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή λαμβάνουν τα παρακάτω μηνύματα καθώς πλησιάζουν τα σύνορα. Έχουν ήδη ληφθεί χιλιάδες .