To DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4, το plug – in υβριδικό μοντέλο της γαλλικής φίρμας προσεδαφίστηκε στην ελληνική αγορά. Το νέο μοντέλο, με αυτονομία για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως 58 χλμ και  μηδενικές εκπομπές, ή 30 γραμ.CO2 ανά χλμ, και κατανάλωση 1,3 λίτρα βενζίνης όταν κινείται υβριδικά, κατατάσσεται στην  κορυφή της κατηγορίας των C-SUV συνοδευόμενο από πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης και τεχνολογικών «καλουδιών»

Συγκεκριμένα, το DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Plug-In Hybrid , εκτός από την πολυτελή του εμφάνιση  – όπως οι επενδύσεις με δέρμα Nappa ή Alcantara, φέρει προηγμένη τεχνολογία όπως είναι το DS CONNECTED PILOT, η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, αλλά και η ενεργητική ανάρτηση DS ACTIVE SCAN SUSPENSION.

Σημείο αιχμής, η επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία E-TENSE 4×4, που φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες 80kW (εμπρός/πίσω), έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 200 ίππων και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2kW.

Αποδίδει συνδυαστικά 300 ίππους με μέγιστη ροπή 520Nm, ενώ παράλληλα διαθέτει τετρακίνηση και ένα drive-by-wire αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΕΑΤ8).

Όταν λειτουργεί μόνο ηλεκτρικά με αυτονομία της τάξεως των 58χλμ (μέτρηση WLTP) σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών, το πολυτελές SUV κάνει την οδήγηση ακόμη πιο απολαυστική και απολύτως αθόρυβη. Η μπαταρία φορτίζει σε 1 ώρα και 45 λεπτά, με τη χρήση wall box 7,4kW.

To DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Plug-In Hybrid, παρέχεται με υπηρεσίες τηλεματικής, χωρίς καμία απολύτως χρέωση και εφ’ όρου ζωής, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να ελέγχουν και να διαχειρίζονται εξ’ αποστάσεως το αυτοκίνητό τους. Πιο συγκεκριμένα, με την υπηρεσία E-TENSE Remote Control, η οποία προσφέρεται μέσω της εφαρμογής MyDS, ο κάτοχος έχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία φόρτισης του αυτοκινήτου του: το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, την αυτονομία και το χρόνο που χρειάζεται έως ότου το DS 7 CROSSBACK E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid φορτιστεί πλήρως..

Το Plug-in Υβριδικό DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4, διατίθεται σε 3 εκδόσεις, Be Chic, So Chic & Performance Line με τιμές από 53.890 ευρώ.

Εξίσου σημαντικό, ότι οι βασικές τιμές προ φόρων και των 3 εκδόσεων απαλλάσσονται από τον φόρο εταιρικής χρήσης.