Στο στούντιο της εκπομπής Κοινωνία Ώρα MEGA, βρέθηκε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου η οποία μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές ενώ αναφέρθηκε στις προτεραιότητές της για το επόμενο διάστημα.

Η κ. Νικολάου αναφέρθηκε με μελανά χρώματα στην κατάσταση που επικρατούσε στις φυλακές της χώρας όταν ανέλαβε λέγοντας χαρακτηριστικά πως στον Κορυδαλλό δεν έκλειναν τα κελιά το βράδυ.

«Μέρα και νύχτα οι κρατούμενοι ήταν στους διαδρόμους με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά συμπλοκές» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σπάσαμε τη μαφία των φυλακών»

«Οι φυλακές ήταν ταμπού, δεν συζητούσε κανείς γι’ αυτές» τόνισε η κυρία Νικολάου, συμπληρώνοντας πως η πρώτη της εμπειρία από τις φυλακές Κορυδαλλού ήταν πολύ κακή. «Είδα μια φυλακή Κορυδαλλού παρατημένη κυριολεκτικά. Η διοίκηση ήταν στα χέρια των κρατουμένων, το προσωπικό ήταν εξαθλιωμένο και υποστελεχομένο και έπρεπε να γίνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση και να αναλάβει ξανά τον έλεγχο η διοίκηση των φυλακών και το προσωπικό» πρόσθεσε.

Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι πρώτη κίνηση ήταν να γίνουν έκτακτες μεταγωγές και να σπάσει η «μαφία των φυλακών».

Αναφερόμενη στο θέμα με το τζακούζι που βρέθηκε στις φυλακές, αποκάλυψε ότι βρέθηκε σε κελί σκληρού βαρυποινίτη. Τόνισε πως σε όλες τις φυλακές υπάρχουν «πλούσιοι και φτωχοί» και σημείωσε πως έχει μπει «φρένο» σε τέτοια φαινόμενα.

Στον Ασπρόπυργο οι νέες φυλακές