Οι αιγυπτιακές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα Παρασκευή ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του Covid-19 στη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο ασθενής είναι αλλοδαπός, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο και οι αρχές έχουν ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και έλαβαν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Δραματική αύξηση των θυμάτων

Όλο και περισσότερα θύματα αφήνει πίσω του ο νέος κορωνοϊός.

Ο ρυθμός των απωλειών στην Κίνα δεν μειώνεται, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν σε καραντίνα, δίχως τρόπο διαφυγής και δίχως αποτελεσματικό φάρμακο στη διάθεσή τους.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι 121 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 χθες Πέμπτη.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας του νέου κοροναϊού ανήλθε έτσι σε 1.380, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν σε όλη την ηπειρωτική Κίνα 5.090 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, γεγονός που αυξάνει σε 55.748 το σύνολο των κρουσμάτων.

Πέραν των 116 θανάτων που καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αναφέρθηκαν δύο θάνατοι στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και από ένας στις επαρχίες Ανχούι, Χενάν και Τσονγκτσίνγκ, κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Επίσης, 6.723 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και μπόρεσαν να λάβουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, κατά την ίδια πηγή.