Μια πολύ σπουδαία εμπειρία θα βιώσει τον Απρίλιο η ομάδα Κ17 του Ολυμπιακού που θα συμμετέχει σε τουρνουά του MLS μαζί με ομάδες απ’ όλον τον κόσμο.

Ακόμη μια μεγάλη διάκριση και αναγνώριση για τη δουλειά και την επένδυση που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου με τα αποτελέσματα φυσικά να είναι ορατά και στην πρώτη ομάδα.

Η ανακοίνωση:

«Ο Ολυμπιακός έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια όχι μόνο τα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Με τις Σχολές ποδοσφαίρου σε Σικάγο και Ουάσινγκτον να βρίσκονται σε πλήρη άνθιση, προσελκύοντας όλο και περισσότερα παιδιά, τις Σχολές σε Τορόντο και Καλιφόρνια να είναι προ των πυλών, η αμερικανική ήπειρος υποδέχεται αυτή τη φορά την ομάδα Κ17 του Ολυμπιακού!

Πρόκειται για το τουρνουά Generation adidas Cup, το οποίο διοργανώνουν από κοινού η Adidas με την αμερικάνικη λίγκα ποδοσφαίρου, MLS (Major League Soccer). Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 11 Απριλίου, στην πόλη Φρίσκο του Τέξας, με τη συμμετοχή 40 ομάδων (Κ17 και Κ15) από όλο τον κόσμο!

Στο κορυφαίο επίπεδο, τα αυριανά «αστέρια» του Θρύλου, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν απέναντι στους «γίγαντες» του λατινικού αλλά και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ από την Αργεντινή, Σάο Πάουλο από τη Βραζιλία, Γουαδαλαχάρα, Μόντερεϊ, Τιχουάνα και Άτλας από το Μεξικό, ενώ από την Ευρώπη πέραν του Ολυμπιακού, θα συμμετέχουν οι Ρεάλ Μπέτις, Ερυθρός Αστέρας και Σαουθάμπτον!

Με την αμέριστη στήριξη της Διοίκησης αλλά και του ηγέτη του συλλόγου μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, η Ακαδημία του Ολυμπιακού «μεγαλώνει» όλο και περισσότερο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά που αποτελούν την κοιτίδα της πρώτης ομάδας, να αποκτούν πλούσιες εμπειρίες ενόψει της επαγγελματικής τους καριέρας.

Άλλωστε, η συμμετοχή στο Generation adidas Cup, θα είναι απλά ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα που ξεκίνησε το καλοκαίρι. H προετοιμασία της Κ19 στο Νότιγχαμ, η συμμετοχή της Κ17 στο τουρνουά του Μιχάλοβτσε και η μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, η Κ15 που πήρε μέρος στο τουρνουά της Premier League αλλά και η παρουσία της Κ16 στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, αποδεικνύουν περίτρανα το πλάνο γιγάντωσης που υπάρχει στην «ερυθρόλευκη» Ακαδημία αλλά και αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού του Ολυμπιακού».