Εσύ είχες μάλλον την ιδέα ότι μετά το σεξ πεινάς, άρα αν κάνεις συχνά σεξ θα πεινάς ακόμη περισσότερο. Κι όμως έρευνα αντικρούει αυτό που νόμιζες και αναφέρει το ακριβώς αντίθετο.

Έρευνα

Κάνοντας συχνά σεξ, βοηθάμε τον εαυτό σας να μην πάρει βάρος, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Γιόρκ.   Η έρευνα υποστηρίζει πως κάνοντας σεξ αυξάνονται τα επίπεδα της ωκυτοκίνης (ορμόνη της αγάπης), η οποία μειώνει την όρεξη, ειδικά για τη ζάχαρη.

Όπως αναφέρει η σχετική έρευνα τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τα άτομα που τσιμπολογούν έχουν συνήθως γονίδια που παράγουν χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης, η οποία απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Όπως υποστηρίζει η νέα έρευνα, το σεξ όχι μόνο μας κρατάει σε φόρμα, αλλά κάνει καλό και στο μυαλό. Κάνοντας έρωτα, μειώνεται το στρες, δυναμώνουν οι μύες, και προστατεύουμε τον οργανισμό από την παχυσαρκία. Ακόμη κι αν κανείς «καίει» λιγότερες θερμίδες κατά την διάρκεια του σεξ απ΄ότι όταν κάνει σπορ, θωρακίζει το σώμα του από κάποιες παθήσεις , αλλά και την παχυσαρκία.