Κινείται μόνο ηλεκτρικά, είναι αθόρυβο και αποτελεί μια από τις πιο συμφέρουσες λύσεις στην αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων. Το νέο Skoda CITIGOe iV προσφέρεται στην χώρα μας με ιδιαίτερα δελεαστική τιμή, από 19.800 ευρώ – η τιμή αυτή αφορά μόνο την περίοδο λανσαρίσματος – όντας το πιο προσιτό ηλεκτρικό στην ελληνική αγορά.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το νέο μοντέλο κινείται από ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 83 ίππους, και την ροπή στα 212 Νm. Η μπαταρία ιόντων λιθίου του SKODA CITIGOe iV έχει χωρητικότητα 36,8 kWh, εκ των οποίων ωφέλιμα είναι 32,3 kWh. Μετά από μια πλήρη φόρτιση, το νέο μοντέλο προσφέρει αυτονομία 260 χλμ!

Το CITIGOe iV διαθέτει προηγμένη τεχνολογία η οποία υποστηρίζει κάθε τύπο φόρτισης: σε δημόσιο ταχυφορτιστή 40 kW δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να φορτιστεί η μπαταρία από άδεια στο 80%. Με χρήση wallbox AC των 7,2 kWh, μια μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε 4 ώρες και 15 λεπτά ενώ είναι δυνατή η φόρτιση του αυτοκινήτου συνδέοντάς το σε μια συμβατική πρίζα, στο σπίτι ή το γραφείο, με έξοδο εναλλασσόμενου ρεύματος 2,3 kW, με φόρτιση στο 80% σε περίπου 12 ώρες.

Σε επιδόσεις , η επιτάχυνση από 60 έως 100 χλμ./ώρα διαρκεί 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να πετύχει 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 12,3 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 130 χλμ./ώρα. Στη λειτουργία Eco, τα ηλεκτρονικά περιορίζουν την ισχύ στα 50 kW (68 PS) και τη ροπή στα 167 Nm.

Το CITIGOe iV είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα παραγωγής στην 125χρονη ιστορία της SKODA.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από