Στην κατάργηση της έννοιας των «οικιστικών πυκνώσεων» προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ετσι, στις περιοχές όπου υπάρχουν δασικά αυθαίρετα – και είχαν εξαιρεθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών – θα γίνει κανονικά η ανάρτηση και θα ακολουθεί η διαδικασία των αντιρρήσεων.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το υπουργείο αναζητείται μια φόρμουλα προκειμένου τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται στις λεγόμενες «οικιστικές πυκνώσεις» να ενταχθούν – υπό προϋποθέσεις – σε ειδικές ρυθμίσεις. Με τα έως τώρα στοιχεία, η σκέψη είναι οι ρυθμίσεις να κινούνται στο πνεύμα αυτών που προβλέπονται από τον νόμο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν τους βασικούς άξονες του νέου σχεδιασμού για τις «οικιστικές πυκνώσεις». Το θέμα αφορά χιλιάδες ιδιοκτήτες σε όλη την Ελλάδα που έχουν κτίσματα (ο αριθμός τους εκτιμάται ότι είναι κοντά στο ένα εκατομμύριο) σε δάση και δασικές εκτάσεις. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνεται (με μια σειρά από άλλα θέματα, όπως είναι για παράδειγμα η Ψηφιακή Τράπεζα Γης) σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

  • Ποιους αφορά το σχέδιο για τις οικιστικές πυκνώσεις
  • Πότε θα παρουσιασθεί ο νέος σχεδιασμός
  • Ποια κτίρια εξαιρούνται από τη ρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση τα ΝΕΑ που κυκλοφορεί