Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μεταφέρθηκε ο 51χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας του 79χρονου στις Μοίρες.

Ο 51χρονος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αρκετός κόσμος βρέθηκε εκεί για να καταδικάσει την πράξη του.

Συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το Μέγαρο και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο με την έλευση του δράστη.

Οι συγκεντρωμένοι όρμηξαν κατά πάνω του προσπαθώντας να τον λιντσάρουν με τους αστυνομικούς να τον φυγαδεύουν στην κυριολεξία μέσα στο δικαστήριο.

Μας οδηγούν να πάρουμε κι εμείς τα όπλα στα χέρια

Η κόρη του 79χρονου Κώστα Χατζάκη δεν μπορούσε να συγκρατήσει την οργή της για τη δολοφονία του πατέρα της ενώ επιχείρησε να επιτεθεί στον 51χρονο δράση με τους αστυνομικούς να την σταματούν.

Μέσα σε κλάματα και απαρηγόρητη από τον θάνατο του αγαπημένου της πατέρα, η κόρη του θύματος στις δηλώσεις που έκανε δεν βρήκε να πει πολλά λόγια: «Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε. Ο πατέρας μου είναι νεκρός, η μητέρα μου νοσηλεύεται τραυματισμένη στο ΠΑΓΝΗ και όλα αυτά έγιναν επειδή αυτός λέει ότι μέθυσε. Μας οδηγούν να πάρουμε κι εμείς τα όπλα στα χερια!».

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 51χρονος γυμναστής πήγε στο σπίτι του ζευγαριού και κάτω από την επήρεια αλκοόλ σκότωσε τον σπιτονοικοκύρη της εν διαστάσει συζύγου του και τραυμάτισε τη γυναίκα του θύματος.

«Δεν θυμάμαι τίποτα από εκεί και πέρα»

«Είμαι 51 ετών και δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή μου. Χθες το βράδυ ήπια ρακί. Κατανάλωσα πολύ μεγάλη ποσότητα. Δε θυμάμαι τίποτα από εκεί και πέρα. Το πρωί μου είπαν τι είχα κάνει. Αν το ήξερα θα είχα βάλει τέλος στη ζωή μου. Ζητώ συγνώμη για το κακό που έκανα», είπε ο κατηγορούμενος σχετικά με την πράξη του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δράστη, ο κατηγορούμενος εδώ και τέσσερα χρόνια παλεύει με τον αλκοολισμό, εξαιτίας πολλών οικογενειακών προβλημάτων. Μάλιστα, πιστεύει ότι τα έχει προκαλέσει ο ίδιος λόγω του εθισμού του.

Οι Αρχές έχουν πάρει κατάθεση και από την εν διαστάσει σύζυγο του δράστη, με τον οποίο έχουν τρία παιδιά και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.