Η Fisker, μια μικρή σε παραγωγή αυτοκινητοβιομηχανία, και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την επιβίωση της ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επιθυμεί να γίνει στο μέλλον ο … στενός κορσές της Τesla. Μπορεί προς το παρόν αυτό να δείχνει λίγο ακατόρθωτο ( έως απίθανό), λόγω της ταχύτατης γιγάντωσης της τελευταίας,  όμως, η πρόσφατη παρουσίαση της στην μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στο CES στο Λας Βέγκας επανάφερε την Fisker στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα, η αμερικάνικη φίρμα με έδρα την Καλιφόρνια, λάνσαρε ένα άκρως εντυπωσιακό, ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία Ocean.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV φέρει την πιο προηγμένη τεχνολογία, διαθέτει μπαταρία 80 kWh, με αυτονομία 482 χιλιόμετρα.  Εξαιρετικές είναι και οι επιδόσεις του. Μπορεί να επιταχύνει από στάση τα 100χλμ/ώρα σε 2,9’’! Το εργοστάσιο είχε, κατά την πρεμιέρα του, και άσο στο μανίκι: την τιμή του, με την βασική έκδοση να κοστίζει περίπου 37.500 δολάρια, που σημαίνει κοντά στα 30.000 ευρώ.

Και αυτό το μοντέλο φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο εσωτερικό του, με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης κ.α. Στο εσωτερικό του υπάρχει το γνώριμο σύστημα πολυμέσων που εμφανίζεται σε μια ευμεγέθη οθόνη, ενώ, οι περισσότερες λειτουργίες εκτελούνται μέσω της οθόνης αφής, με τα κουμπιά να είναι ελάχιστα.  Πάντως, το εμπορικό του λανσάρισμα δεν είναι και τόσο μακρινό.

Το Fisker Ocean αναμένεται να μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2021 ενώ οι παραδόσεις στους πρώτους πελάτες θα ξεκινήσουν το 2022. Να σημειωθεί, ότι, η Fisker θέλει στο μέλλον τα ηλεκτρικά της μοντέλα να φορτίζονται μέσα σε λίγα λεπτά, χάρη σε μια γενιά νέων μπαταριών, ενώ, η αυτονομία τους θα ξεπερνάει τα 800 χιλιόμετρα, μετά από μια πλήρη φόρτιση.