Σκληραίνουν τη στάση τους για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα κάτοικοι και φορείς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Την Παρασκευή, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων του Βορείου Αιγαίου συγκεντρώθηκαν  στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη (είτε συμμετείχαν σε αυτήν μέσω τηλεδιάσκεψης) με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Θέμα της συνάντησης «η έκφραση της αντίδρασης στην αδράνεια και στις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα».

Τελικά, συναποφασίστηκε σειρά κινητοποιήσεων από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.

Μετά από πολύωρη διαβούλευση αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Γενική 48ωρη κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου το διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου που θα περιλαμβάνει συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμανιών όλης της Περιφέρειας
  2. Κινητοποιήσεις στην Αθήνα
  3. Συμβολική κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη
  4. Υποβολή με την συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η σημερινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία και αδιαφορία της κυβέρνησης αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την μεταναστευτική κρίση».

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες διαμαρτυρόμενοι δεν παρέστησαν στην κοπή της πίτας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από