Τη δημιουργία τριμερούς δύναμης πυρόσβεσης, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση στις φυσικές καταστροφές, πρότεινε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στον έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μας ενδιαφέρει πολύ η κοινή χρήση μέσων όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Θα έχουμε περισσότερες από αυτές με την πάροδο του χρόνου» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, με τον επίσημο προσκεκλημένο του να προσθέτει πως οι ηγέτες των τριών χωρών δεν θέλουν να ζήσουν «αυτό που συμβαίνει τώρα σε μακρινές περιοχές».

Παράλληλα, στη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στο περιθώριο της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, επιβεβαίωσαν τη στενή σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ και συζήτησαν την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε πολλά μέτωπα, όπως η αμυντική βιομηχανία, οι επενδυτικές ροές και ο τουρισμός.

Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο κ. Νετανιάχου συμφώνησαν πως η συνεργασία για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή επιτρέπει την ανάπτυξη και την ευρωστία όλων των χωρών της περιοχής.