Αυτό το ζώδιο επειδή ανήκει στο στοιχείο του νερού, σαφώς και θα είχε κάποια πολύ ευαίσθητα σημεία στον χαρακτήρα του. Έχει πάθος, ρομαντισμό και θέλει να αγαπιέται συνέχεια. Αν δεν έχει αυτά στη ζωή του στεναχωριέται πολύ εύκολα.

Χαρακτηριστικά

Ο Σκορπιός είναι ένα από τα ισχυρότερα, υγιέστερα ζώδια, καθώς προσέχει πάρα πολύ τη διατροφή του γιατί έχει φοβίες. Εν μέρει επειδή έχει έντονο το ένστικτο της επιβίωσης από την ώρα που γεννιέται μέχρι τα βαθιά γεράματα πάντα προσέχει.

Η ικανότητά τους να είναι  ισχυροί και επίμονοι είναι θαυμάσια από πολλές απόψεις, αλλά εάν αρχίσουν να αγνοούν και να κρύβονται από τα έντονα συναισθήματα και τις συγκινήσεις τους, τότε τα  προβλήματα υγείας θα εμφανιστούν.

Ένας τομέας της αδυναμίας για τον Σκορπιό είναι το παχύ έντερο. Αυτό διότι οι Σκορπίοι τρώνε βάσει συναισθήματος και όχι βάσει του πότε πεινάνε. Αν ας πούμε είναι στεναχωρημένοι τότε παθαίνουν νεύρωση στομάχου.

Προβλήματα

Οι Σκορπιοί έχουν ένα φοβερό πρόβλημα με τη δυσκοιλιότητα. Καλό είναι να αλλάξουν τη διατροφή τους έχοντας ένα πρόγραμμα και η αφθονία του νερού (4-6 ποτήρια καθημερινά) θα τους κάνει καλό, όπως επίσης και μια διατροφή πλούσια σε διατροφικές ίνες. Η άσκηση επίσης θα τους κάνει καλό, ακόμη και αν κάνουν κάθε τόσο απλά περπάτημα γύρω από το τετράγωνο.

Οι Σκορπίοι γενικότερα κουράζονται πάρα πολύ εύκολα όταν τους πει κάποιος κάτι που δεν τους αρέσει. Κουράζονται δηλαδή σε ψυχολογικό επίπεδο με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ορθοποδήσουν για πολύ καιρό.

Είναι πολύ ευαίσθητοι και ρομαντικοί. Δεν τους αρέσει η αλήθεια αν είναι άσχημη και προτιμούν να μην την ακούσουν καν. Επιπλέον επιλέγουν συντρόφους που θεωρούν δεδομένο ότι θα είναι εκεί για αυτούς.

Ένα άλλο ευαίσθητο σημείο τους είναι δηλαδή η εμπιστοσύνη. Για να εμπιστευθούν ένα άτομο θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ. Επίσης ζηλεύει σε εξαντλητικό βαθμό που και αυτό πρέπει κάποτε να το κοιτάξει.