Για το αν οι προσφορές της φετινής Black Friday ήταν ικανοποιητικές, καθώς και για την κίνηση στην αγορά, μίλησαν μέσα από την εκπομπή «One Line» ο πρόεδρος του Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, Αντώνης Μακρής και η φοροτεχνικός, Χριστίνα Μανέ.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρή, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να προσαρμοστούν στους νόμους και δεν μπορούν. «Οι μεγάλες προσφορές που βλέπουμε στο εξωτερικό, γίνονται γιατί συμμετέχει όλη η αλυσίδα επιχειρήσεων. Στην Ελλάδα, φαίνεται πως συμμετέχει μόνο το μαγαζί» συμπλήρωσε. «Μέσα σε όλα αυτά προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Μέσα σε αυτές τις διελκυστίνδες που έχουν δημιουργηθεί τα καταστήματα κάνουν ότι μπορούν» κατέληξε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην έρευνα του ΣΕΛΠΕ αναφορικά με το που ξοδεύουν τα χρήματά τους οι Έλληνες. Τέλος κατέληξε ότι δύο στους τρεις καταναλωτές προσδοκούν να ψωνίσουν όταν βρουν προσφορές. Από την πλευρά της η κ. Μανέ υπογράμμισε πως «τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα τεράστιο καταναλωτικό κοινό που ψωνίζει από ηλεκτρονικά καταστήματα». Μάλιστα, είπε πως όταν πουλάμε με ηλεκτρονικό εμπόριο είναι όλα στο φως. Παράλληλα, η κ. Μανέ μίλησε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Πηγή: onetv.gr