Από το 1843 που εκδόθηκε, η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς έχει μεταφερθεί εκατοντάδες φορές στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη ως ταινία, σειρά, ακόμη και τηλεοπτική διαφήμιση. Και όταν λέμε εκατοντάδες, το εννοούμε. Το ακόλουθο βίντεο, για παράδειγμα, συγκεντρώνει 400 (!) «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες».

Φέτος θα προβληθεί μία ακόμη, που καταφέρνει να είναι διαφορετική από οτιδήποτε έχει προηγηθεί. Και αυτό γιατί την υπογράφει ο δημιουργός του «Peaky Blinders», Στίβεν Νάιτ, με τον Τομ Χάρντι σε ρόλο παραγωγού. Και είναι ακριβώς αυτό που περιμένουμε από εκείνον. Δείτε στο παρακάτω teaser του BBC One τον Γκάι Πιρς ως Εμπενίζερ Σκρουτζ, τον Αντι Σέρκις ως Φάντασμα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος και τον Τζέισον Φλέμινγκ ως Φάντασμα των Χριστουγέννων του Μέλλοντος και θα καταλάβετε.

Η κατάσταση γίνεται πιο… hardcore στο αμερικάνικο τρέιλερ της μίνι σειράς, που στις ΗΠΑ θα προβληθεί από το FX με τη μορφή ταινίας. Εκεί βλέπουμε τον Σκρουτζ να ζητάει σεξ από τη γυναίκα του υπαλλήλου του προκειμένου να της δώσει χρήματα, και φαίνεται πως εκείνη είναι που καλεί τα φαντάσματα για να τον εκδικηθεί. Δεν τη θυμόμαστε αυτή τη λεπτομέρεια από τον Ντίκενς…

Δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί ημερομηνίες προβολής της μίνι σειράς στο BBC One, ενώ στο FX θα προβληθεί στις 19, στις 24 και στις 25 Δεκεμβρίου.