Τη «βαθύτατη οδύνη της» για το τροχαίο δυστύχημα στην Αγία Ερμιόνη Χίου με θύμα ένα προσφυγόπουλο, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «’Αρσις», όχημα της οποίας προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού.

Όπως περιγράφει στην ανακοίνωσή της, «η οικογένεια του παιδιού επέβαινε σε όχημα mini bus της οργάνωσης και επέστρεφε την ώρα του συμβάντος από επίσκεψή της στο νοσοκομείο της Χίου. Κατά την αποβίβασή τους, το παιδί διέφυγε του ελέγχου της μητέρας του, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά από το όχημα την ώρα που αυτό ξεκινούσε».

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «από τον οδηγό του οχήματος και εργαζόμενο της ΑΡΣΙΣ, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

Η οργάνωση υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα, το οποίο έχει βυθίσει σε θλίψη τους γονείς του παιδιού, επιπρόσθετα από το τραύμα της προσφυγιάς που ήδη βιώνουν, καθώς και τον οδηγό-εργαζόμενο της ΑΡΣΙΣ, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση».

«Η ομάδα της ΑΡΣΙΣ στο νησί της Χίου και στην υπόλοιπη χώρα, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στην οικογένεια, την οποία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις» καταλήγει.

Σκηνές δράματος

Στο σημείο του δυστυχήματος εκτυλίχθηκαν σκηνές δράματος, με την μητέρα να φωνάζει σε κατάσταση σοκ, εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Σημειώνεται πως στις 24 Σεπτεμβρίου, σε παρόμοιο περιστατικό στη Λέσβο, βρήκε τον θάνατο ένα αγοράκι 5 ετών. Το δυστύχημα συνέβη έξω από εταιρεία χονδρικού εμπορίου, κοντά στο ΚΥΤ της Μόριας.

Το αγοράκι είχε κρυφτεί μέσα σε ένα χαρτόκουτο, σε χώρο δίπλα στην επιχείρηση που χρησιμοποιείται ως χώρος ψυχαγωγίας και προμήθειας τροφίμων για αιτούντες άσυλο.

Ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού, που είχε πάει στην επιχείρηση για να φορτώσει, πάτησε με τις ρόδες του το χαρτόκουτο, χωρίς να υπολογίσει ότι μέσα σε αυτό βρισκόταν ο ανήλικος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από