Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να κάνει γιόγκα και παράλληλα να καταναλώνει μπύρα; Αυτό ακριβώς επιτάσσει ανάμεσα σε άλλα «η γιόγκα της οργής», η πιο φρέσκια μόδα στη γυμναστική, που ξεκίνησε από τον Καναδά, και πλέον κατακτά και τις ΗΠΑ,

Η Αμάντα Κάουφμαν, που διδάσκει γιόγκα εδώ και επτά χρόνια και υιοθέτησε τα τελευταία δύο χρόνια τη νέα αυτή τάση στη γυμναστική, αφού «είναι περισσότερο στο στυλ μου», υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για μία εναλλακτική γιόγκα:

«Είναι διαφορετική από την παραδοσιακή γιόγκα, όπου το φως είναι χαμηλό και η μουσική απαλή. Η «γιόγκα της οργής» είναι ακριβώς το αντίθετο» συμπληρώνει. Και τονίζει «πολλοί άνθρωποι μένουν μακριά από τη γιόγκα επειδή σκέφτονται: «Δεν είμαι αρκετά καλός» ή «τι θα σκέφτονται οι άλλοι που με βλέπουν;» Εδώ, μπορείτε να είστε ο εαυτός σας».

»Η τεχνική είναι διαφορετική. Αντί να χαλαρώνετε το μυαλό σας, αντί να προσπαθείτε να απομακρύνετε ήρεμα την αρνητική ενέργεια, την απομακρύνετε όσο πιο δυνατά μπορείτε».

Οι συμμετέχοντες στο μάθημα της Αμάντα πίνουν μπύρα, κάνουν χειρονομίες προτάσσοντας ακόμη και το μεσαίο δάκτυλο και βγάζουν κραυγές που πιθανότατα θα ακούγαμε σε ροκ συναυλία. Εν ολίγοις απευλευθερώνουν το στρες και την αρνητική ενέργεια φωνάζοντας, ουρλιάζοντας ή ακόμα και σπρώχνοντας κάποιον, μια ιδέα που αποκτά όλο και περισσότερους θιασώτες.

«Ακούγοντας μουσική στη διαπασών, φωνάζεις αποβάλλοντας την αρνητική ενέργεια. Αυτός είναι ο στόχος», λέει η Αμάντα υπογραμμίζοντας, ότι «η ψυχική υγεία είναι τόσο σημαντική όσο η σωματική υγεία και η γιόγκα της οργής συνδυάζει αυτά τα δύο».

https://www.instagram.com/p/Bo80nY3lNkE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix