Στη διαδρομή για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων άφησε την τελευταία της πνοή καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που συμμετείχε στο 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχ. Ολυμπία.

Η καθηγήτρια αρχικά κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κέντρο της Ολυμπίας το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου έδειξε να συνέρχεται όμως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αποφασίστηκε από τους γιατρούς να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μόνο στην περιοχή που μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάστασή της.

Τι συνέβη

Είχε υποστεί ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και η μη λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο ΠΓΝΠ Ρίου επέβαλε τη μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο.

Περίπου στις 6.30 το απόγευμα το ασθενοφόρο ξεκίνησε από τον Πύργο, όμως λίγο έξω από την Άρτα η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά.

Η γιατρός που συνόδευε την ασθενή μαζί με τους διασώστες σταμάτησαν και έκαναν απέλπιδες προσπάθειες για να τη διατηρήσουν στη ζωή.

Η γυναίκα κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Άρτας όπου και διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός της.

Νωρίτερα είχε ειδοποιηθεί ο σύζυγός της να μεταβεί στα Ιωάννινα όπου την μετέφεραν, αλλά όταν πληροφορήθηκε την κατάληξη μετέβη και αυτός στην Άρτα.

Μα σημειώσουμε πως ο σύζυγός της εκλιπούσης είναι πρώην υφυπουργός Οικονομικών, σημαίνον στέλεχος της ελληνικής οικονομίας και κατέχει σήμερα σημαντική θέση.