Περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες, έχουν καταμετρηθεί έως τώρα στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων, κοντά στο Κολωνάκι.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε ομαλά, ενώ τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη επί τέσσερα χρόνια, στεγαζόταν παλιά σχολείο.

Στην επιχείρηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνεται έλεγχος και για ναρκωτικά, χωρίς να έχει βρεθεί, όμως, κάτι.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και το προηγούμενο διάστημα.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις.

«Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος»

Στη νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. Είναι αυτό που λέγαμε ότι πρέπει επιτέλους στα Εξάρχεια να εφαρμοστεί ο νόμος» υποστήριξε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι «πρέπει να μην υπάρχουν υπό κατάληψη κτίρια, πρέπει αυτοί οι θρασύδειλοι αναρχο-μπαχαλάκηδες να πάρουν το μήνυμα ότι η αστυνομία είναι εδώ και θα είναι για πολύ καιρό εδώ μέχρι να φύγουν αυτοί από την πλατεία».

Ξεκαθάρισε δε, ότι «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα οι ιδεολόγοι να είναι εκεί, να μιλάνε, να ανταλλάσσουν απόψεις, είναι πολλά χρόνια εκεί, γίνεται ελεύθερη διακίνηση ιδεών και μπορούν να μιλούν οι αναρχικοί, δημοκρατία έχουμε».

«Αλλά από τη στιγμή που θα σηκώσουν χέρι, το οποίο θα κρατάει μολότοφ είτε καδρόνι, είτε θα σπάσουν βιτρίνες, η αστυνομία πρέπει, έπρεπε και δεν ήταν εκεί, τώρα όμως οι εντολές είναι συγκεκριμένες» συμπλήρωσε.

«’Πανδοχείον τα Εξάρχεια’ αυτό ήταν τόσο καιρό, να μην κοροϊδευόμαστε» κατέληξε ο κ. Μαυροειδάκος.