Το προσφυγικό «όπως εξελίσσεται μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όσοι δεν δικαιούνται το καθεστώς του πρόσφυγα, πρέπει να επιστρέφουν εντός λίγων ημερών»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι σωστά «η Κυβέρνηση σωστά κάνει νέα σύσκεψη, μέσα σε δύο εβδομάδες, υπό τον πρωθυπουργό».

«Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνη της σε αυτό. Έρχεται η ώρα δύσκολων αποφάσεων. Δεν μπορείς να αφήσεις μια χώρα να καταστραφεί. Πρέπει τα σύνορά μας να προστατευθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απέλασης. Όσοι δεν δικαιούνται το καθεστώς του πρόσφυγα, πρέπει να επιστρέφουν πίσω εντός λίγων ημερών», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτός που έστησε τη Novartis πρέπει να τιμωρηθεί»

Όσον αφορά στην υπόθεση Novartis ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι πρόκειται για «μια τεράστια σκευωρία». «Προφανώς κάποιος την έστησε και αυτός που την έστησε πρέπει να τιμωρηθεί. Όποιος και αν είναι. Το αν θα βρεθούν ατράνταχτες αποδείξεις και για ποιον, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Η διαδικασία θα το δείξει», σημείωσε.

«Το είπε αυτό που ορίζει το Σύνταγμα»

Για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά είπε ότι το Δικαστήριο εξέδωσε μια πολύ σημαντική απόφαση, την οποία χαρακτήρισε  «απολύτως αυτονόητη». «Το ΣτΕ είπε αυτό που ορίζει το Σύνταγμα. Το άρθρο 16 γράφει ότι τα σχολεία είναι υποχρεωμένα για τη θρησκευτική και την ιστορική συνείδηση των παιδιών των Ελλήνων. Γιατί διαμαρτύρονται οι κ. Γαβρόγλου και Φίλης;», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Υπουργός είμαι και για τον πλούσιο και για τον φτωχό»

Σε σχέση με την παρέμβασή του η οποία ανέστειλε διαδικασία πλειστηριασμού α’ κατοικίας ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Ο υπουργός είναι καλό να παρεμβαίνει για να “ξεκολλάει” μια επένδυση αλλά είναι κακό να παρεμβαίνει για τον φτωχό; Ως υπουργός είμαι και για τον πλούσιο και για τον φτωχό. Σε όποιον δεν αρέσει οι υπουργοί να είναι μόνο για τους πλουσίους, να βγει και να το πει. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι για όλους τους Έλληνες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από