Με τη συμπλήρωση έξι ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνέπεσε η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπου  συνεχίζεται με τις απολογίες κατηγορουμένων.

Για πολιτικές διώξεις, προπαγάνδα και φήμες  έκανε λόγο ο φερόμενος ως  πυρηνάρχης Πειραιά, Θ. Μπαρέκας, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι Συνεργείο. Ο κατηγορούμενος , χαρακτήρισε σκευωρία το κατηγορητήριο, ενώ με προκλητικό τρόπο μίλησε για «φερόμενες επιθέσεις» οι οποίες αποδόθηκαν στη Χρυσή Αυγή, καταλήγοντας «τα κάνουν γιατί θέλουν το Λαγό».

Απολογούμενος επιχείρησε να καλύψει τον νυν ευρωβουλευτή Ιω. Λαγό -και προσωπικό του φίλο όπως τον χαρακτήρισε- καταθέτοντας: «Θέλουν το Λαγό. Ποιός είναι ο υπεύθυνος βουλευτής στον Πειραιά; Ο Λαγός. Ποιός ενοχλεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος; Ο Λαγός. Γι΄αυτό τον βάζουν στην μοτοπορεία. Δεν είναι λογικό να εμφανιστεί με αμάξι εκεί, όπως λένε, γιατί δεν μπορεί αν ακολουθήσει». Η στάση του Θ. Μπαρέκα στο δικαστήριο σχολιάστηκε και από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη η οποία του επεσήμανε: «Είστε σε δικαστήριο όχι στην τοπική. Μη σχολιάζετε, να απαντάτε σε αυτά που ρωτούν».

Ο Θ. Μπαρέκας μίλησε επίσης για «προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής» σχετικά με τις αναφορές που έχουν κάνει φορείς και σύλλογοι στον Πειραιά, υπογραμμίζοντας: «πρόκειται για φορείς με ξεκάθαρη πολιτική απόχρωση που μέσα στα πλαίσια πολιτικής αντιπαλότητας ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία».

Πρόεδρος: όταν μάθατε για την κατηγορία σε βάρος σας, τί έγινε;

Κατηγορούμενος: Επικοινώνησα αρχικά με τη δικηγόρο μου και μετά με το Λαγό που έχω και προσωπικές σχέσεις μαζί του. Μου είπε «προσπαθούν να μας χτυπήσουν γιατί είμαστε ψηλά στα ποσοστά». Δεν θυμάμαι αν μίλησα με άλλους βουλευτές, αλλά το κλίμα ήταν «πάνε να μας στήσουν γιατί πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις».

Νωρίτερα, τον ισχυρισμό ότι δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσής Αυγή και βρίσκεται στο εδώλιο εξαιτίας της παιδικής φιλίας του με το συγκατηγορούμενό του, Δ. Αγιοβλασίτη, επανέλαβε στη δίκη της Χρυσής Αυγής αυτή τη φορά ο Χρ. Γαλανάκης. Και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος πριν μερικές ημέρες καταδικάστηκε για πλημμελήματα που σχετίζονται με την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» .