Εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου απάντησε στα σοβαρά δημοσιεύματα που απεικονίζουν τα γλυπτά του Παρθενώνα να εκτίθενται ανάμεσα σε μούχλα και σημάδια νερού εντός των χώρων του μουσείου.

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες της αίθουσας του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, που δείχνουν τα «γλυπτά του Παρθενώνα» να εκτίθενται σε χώρους με μούχλα.Έλληνες επισκέπτες που περιηγήθηκαν στο μουσείο προ ολίγων ημερών και θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα αλλά και… αράχνες.

Η οροφή, όπως φαίνεται, είναι διαβρωμένη με εμφανή τα σημάδια από το πέρασμα του νερού, ενώ και στην τοιχοποιία δίπλα στα εκθέματα παρατηρείται μούχλα.

Η απάντηση του Βρετανικού Μουσείου

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου ανέφερε πως τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν απειλούνται και ότι η ειδική ομάδα συντήρησης των κτιρίων παρακολουθεί τους χώρους.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία μούχλας στην Πινακοθήκη Νταβίν. Το ζήτημα της εισροής ύδατος αντιμετωπίστηκε, όταν συνέβη το περιστατικό και δεν συνέβη σε περιοχή με γλυπτά. Εκτιμούμε ότι τα σημάδια των πάνελ της οροφής δεν είναι ελκυστικά, αλλά τα αντικείμενα δεν απειλούνται.

Η διατήρηση της συλλογής είναι υψίστης σημασίας για το Βρετανικό Μουσείο και η ομάδα μας «Συντήρηση και Κτίρια» παρακολουθεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τα Γλυπτά στη συλλογή», δήλωσε χαρακτηριστικά.