Ιδιαίτερα συγκινητικός ο Νίκος Πορτοκάλογλου δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο τραγουδοποιός στον επικήδειο που έκανε αναφέρθηκε σε ιδιαίτερες στιγμές της πολύ πετυχημένης χρονιάς που πέρασε με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Οι δυο τους θα ανέβαιναν στη σκηνή του Ηρωδείο το βράδυ της Τρίτης για μια ακόμα συναυλία.

«Τέσσερις δεκαετίες κοινής πορείας και δεν είχαμε συνεργαστεί ποτέ. Πέρυσι τέτοιες μέρες βρεθήκαμε για πρώτη φορά. Όταν μπήκε στο στούντιο κατάλαβα ότι ήταν ένα φωνακλάς αλλά μετά από λίγα λεπτά κάποιος πέταξε ένα αστείο, έσκασε αυτό το χαρακτηριστικό χαμόγελο. Μετά από 2-3 μέρες κατάλαβα ότι ήταν ένας φωνακλάς με χρυσή καρδιά. Ήταν ένας ευθύς, ειλικρινής άνθρωπος σε βαθμό κακουργήματος, ένα ευαίσθητο παιδί και απρόβλεπτο. Από την πρώτη στιγμή που ανεβήκαμε μαζί στη σκηνή ήταν λες και παίζαμε μαζί χρόνια. Λες και τα τραγούδια μας είχαν φτιαχτεί να δέσουν σε αυτό το πρόγραμμα. Θαύμασα την δύναμη που είχε σαν ερμηνευτής, το χάρισμα της επικοινωνίας που είχε με τον κόσμο».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αναφέρθηκε ακόμα σε αυτά που του είπε ο Μαχαιρίτσας μόλις κατέβηκαν από τη σκηνή μετά την τελευταία συναυλία τους στον Βόλο. «Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη; έρχονται ακόμα και μας ακούνε, δεν μας βαρέθηκαν. Τι άλλο θέλουνε;».