Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, αυτός ο σπουδαίος τραγουδοποιός, ένας από τους τελευταίους μιας γενιάς ευαίσθητων και ταλαντούχων καλλιτεχνών πέθανε προκαλώντας πανελλήνια συγκίνηση.

Ο Μαχαιρίτσας είχε δώσει στο in.gr και στη Νατάσσα Μαστοράκου μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις τον περασμένο Απρίλιο.

Μίλησε για το πρόγραμμα και τις εμφανίσεις που έκανε εκείνο τον καιρό στο Γυάλινο μουσικό θέατρο, μαζί με έναν άλλον σπουδαίο, τον Νίκο Πορτοκάλογλου και διάφορους καλεσμένους:

Στην προτελευταία εμφάνιση τους, το Σάββατο 13 Απριλίου, η Δήμητρα Παπίου, με την στιβαρή φωνή της ανεβαίνει στη σκηνή του Γυάλινου  για ένα τζαμάρισμα με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και το Νίκο Πορτοκάλογλου. Μαζί θα τραγουδήσουν το εμβληματικό «Αυτή η νύχτα μένει» αλλά και άλλα αγαπημένα της τραγούδια, σε μια συνεργασία των τριών που γίνεται για πρώτη φορά.

Μαζί τους σε όλο αυτό το ταξίδι μια ξεχωριστή παρουσία που εκπροσωπεί την νεότερη γενιά. Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου, στην πιο δημιουργική της φάση, η οποία δίνει μια δίνει μια ξεχωριστή φρεσκάδα στην παράσταση με την παρουσία και το κόκκινο ακορντεόν της.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μας μίλησε για αυτή την πολύ ιδιαίτερη συνεργασία.

Ποιο τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου ακούσατε πρώτη φορά και είπατε από μέσα σας: «τον μπαγάσα τι κομματάρα έκανε»!

Aρκετά αλλά πιο πολύ το «Ψέματα»!  Ήταν πολύ δυνατό όταν το πρωτοάκουσα.

Πείτε μας κάτι που δεν γνωρίζουμε για τον συνεργάτη σας.

Δεν ξέρω. Αν γνωρίζετε πόσο ευγενικός άνθρωπος είναι!

Θα δοκιμάσετε να γράψετε κάτι από κοινού;

Θα δοκιμάσουμε κι αν μας προκύψει, βλέπουμε.

Ποιος ξένος καλλιτέχνης πιστεύετε ότι θα ταίριαζε στο συγκεκριμένο σχήμα;

Eγώ θα ήθελα την Joan Baez!

Ποια είναι η κορυφαία στιγμή του προγράμματος για εσάς;

Eίναι μια ροή που έχει αυξομειώσεις. Βέβαια στο τέλος υπάρχει κορύφωση! Τα τραγούδια, οι σχέσεις, οι φίλοι, η μπάντα. Μα πιο πολύ ο κόσμος, που έρχεται και μας ακολουθεί εδώ και κοντά τριάντα χρόνια!