Ήταν το αουτσάιντερ, κάμφθηκε από μία ομάδα, η οποία μπορεί να γίνει απειλή ακόμα και για δυνάμεις της ευρωπαϊκής σκηνής και η θετική της εμφάνιση είναι ακριβώς αυτό που κρατά. Το να παίξει το πινγκ πονγκ που μπορεί και να πιέσει όσο γίνεται τον εκάστοτε αντίπαλό της ήταν από την αρχή ο στόχος της και στο ξεκίνημα της για το 8ο γκρουπ το κατάφερε. Η Κωνσταντίνα Παρίδη πέτυχε τη νίκη στο τρίτο στη σειρά ματς κι από κει και πέρα ήρθαν κι άλλα σετ, αλλά και ανταγωνιστική παρουσία σε όλα τα επί μέρους ματς.

Στην έναρξη του αγώνα η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 146 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) συνάντησε τη διάσημη Νι Ξια Λιαν, που στα 56 της χρόνια διατηρείται σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο (No 40). Η πρωταθλήτρια Ελλάδας κράτησε την μπάλα απέναντι στο ιδιόμορφο παιχνίδι της αθλήτριας με την κινεζική καταγωγή, έβγαλε και πολλές άμυνες και επιθέσεις στην αντίπαλο, που με ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα χρησιμοποιεί μόνο το κομπίνα-δοντάκι της.

Η Τόλιου κάμφθηκε με 3-0 αλλά ήταν κλειστά όλα τα σετ και είχε ευκαιρία να πάρει κάτι παραπάνω. Για τη Νι να προσθέσουμε ότι ζει και παίζει επαγγελματικά δεκαετίες τώρα στο Λουξεμβούργο και πέρα από τους ευρωπαϊκούς τίτλους της σε ατομικά αγωνίσματα είχε κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με τα χρώματα της Κίνας (ομαδικό και μικτό)!

Στο δεύτερο ματς η Ελισάβετ Τέρπου (Νο 492) αντιμετώπισε την 1η στο στήσιμο των ομάδων αθλήτρια του δουκάτου, τη δυνατή Σάρα Ντε Νούτε (Νο 72). Δεν είναι ακόμα στο επίπεδό της αλλά απέδωσε πολύ καλά και την κόντραρε αρκετά μέχρι να λυγίσει με 3-1 σετ. Η 19χρονη Τέρπου πήρε το 1ο σετ, διεκδίκησε και το 2ο, ενώ στο 4ο προηγήθηκε με 6-5 κι έχασε έξι πόντους στη σειρά από μία πολύ αξιόλογη αθλήτρια.

Στον αγώνα της θέσης 3 η Kωνσταντίνα Παρίδη (Νο 343) αναμετρήθηκε με την Τέσι Γκοντερίγνκερ (Νο 602). Από την αρχή πήρε τον έλεγχο του ματς και με σταθερή απόδοση κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 3-0. Ήταν αμφίρροπο το 2ο σετ, αλλά ουσιαστικά η πρωταθλήτριά μας δεν επέτρεψε στην αντίπαλο να απειλήσει σοβαρά σε κανένα σημείο του αγώνα.

Κι έτσι φτάσαμε στη συνάντηση των δύο αθλητριών της θέσης 1. Η Τόλιου κοντραρίστηκε με την Ντε Νούτε, η δεύτερη έδειξε τις ικανότητές της απέναντι στην άμυνα και επικράτησε με 3-1 για να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Η αθλήτριά μας υστέρησε μόνο στο 1ο σετ. Στα υπόλοιπα έβγαλε εξαιρετικές άμυνες και πίεσε την αντίπαλό της, αλλά μετά την ισοφάριση έχασε στις λεπτομέρειες δύο σετ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κωνσταντίνος Κωστόπουλος είχε στον πάγκο τη Μαρία Χριστοφοράκη. Η Ελλάδα δίνει αύριο στις 17:00 δική μας ώρα, στο τραπέζι 1 και σε ζωντανή μετάδοση από το laola1.tv το δεύτερο παιχνίδι της για το 8ο γκρουπ και αναμετριέται με τη διοργανώτρια Γαλλία.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα Λουξεμβούργο 1-3:

Κατερίνα Τόλιου-Νι Ξια Λιαν 0-3 (8-11, 8-11, 9-11)

Ελισάβετ Τέρπου-Σάρα Ντε Νούτε 1-3 (11-5, 8-11, 4-11, 6-11)

Κωνσταντίνα Παρίδη- Τέσι Γκοντερίγνκερ 3-0 (11-4, 11-8, 11-6)

Τόλιου-Ντε Νούτε 1-3 (3-11, 11-9, 8-11, 9-11)