Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως αναφορικά με την οικογενειακή τραγωδία που συνέβη στην Κύπρο, όταν η μητέρα σκότωσε τον 12χρονο γιο της και στην συνέχεια αποπειράθηκε να αφαιρέσει την ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, η «Μήδεια» παραδέχθηκε στους αστυνομικούς την δολοφονική της πράξη, υποστηρίζοντας ότι «σκότωσε τον 12χρονο γιο της για να τον απαλλάξει από τους πόνους».

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε και η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 12χρονου αδικοχαμένου αγοριού, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας ο θάνατος του επήλθε από σοβαρό θανατηφόρο τραύμα στο λαιμό, που κατάφερε η ίδια του η μητέρα.

Υποχρεωτική Ψυχιατρική Νοσηλεία και μετά δικαστήριο

Η 40χρονη «Μήδεια» σύμφωνα με τις αρχές, είχε πλήρη γνώση των πράξεών της ενώ το έγκλημα φαίνεται να είναι προμελετημένο. Την θεωρία του φόνου εκ προμελέτης ενισχύει και η μαρτυρία του συζύγου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι είχε κρύψει τα μαχαίρια μέσα στο σπίτι, ακριβώς επειδή φοβόταν ένα τέτοιο περιστατικό.

Σημειώνεται ότι η 40χρονη αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα παρακολουθείτο από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι αναμένεται σε μεταγενέστερο στάδιο να κληθούν από τις Αρχές για να καταθέσουν.

Μετά το πέρας της εγχείρησης στην οποία υποβλήθηκε η 40χρονη, κρίθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία στο άμεσο μέλλον διότι χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας.

Για την 40χρονη ήδη έχει εκδοθεί διάταγμα υποχρεωτικής ψυχιατρικής νοσηλείας στην ψυχιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το χρονικό της παιδοκτονίας

Ο σύζυγος της μητέρας, προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της από το πρωί της μοιραίας ημέρας αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, οπότε μετέβη επιτόπου στο διαμέρισμα της οικογένειας στο Γέρι και χτύπησε την πόρτα χωρίς να λάβει απάντηση.

Την κάλεσε έπειτα στο κινητό της δίχως όμως να καταφέρνει να επικοινωνήσει μαζί της. Το μυαλό του «πήγε αμέσως στο κακό» και έτσι, όταν δεν κατάφερε να ανοίξει, κάλεσε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Οι άνθρωποι των δυνάμεων της Πυροσβεστικής τοποθέτησαν σκάλα και ανέβηκαν στο διαμέρισμα.

Όταν παραβιάστηκε η πόρτα, το θέαμα ήταν συγκλονιστικό. Ο 12χρονος ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στο κρεβάτι και πιθανώς να κοιμόταν όταν δέχτηκε τα θανατηφόρα κτυπήματα, έφερε τραύματα στο λαιμό, ενώ η παιδοκτόνος έφερε τραύματα στο λαιμό και στους καρπούς.

Μεταφέρθηκε έπειτα  στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με ασθενοφόρο όπου έτυχε περίθαλψης και η κατάσταση της υγείας της δείχνει ότι δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο αλλά παρόλα αυτά η Αστυνομία θα προχωρήσει σε σύλληψή της μόνο όταν έχει το πράσινο φως από τους γιατρούς.