«Οι αλλαγές στην οικονομία θα γίνουν από εμάς γιατί αφορούν εμάς», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια  των κοινών του δηλώσεων με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνάντησή τους στο Βερολίνο.

«Θέλω να αλλάξω το πλαίσιο στις ελληνογερμανικές σχέσεις τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το από κοινού πράσινο σχέδιο που ετοιμάζει με τη Γερμανία και το οποίο θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο.

Εχει γίνει μεγάλη πρόοδος, το κλίμα έχει βελτιωθεί στην Ελλάδα, είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Το προσφυγικό και οι επενδύσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ηγετών.

Συζήτησαν τα διμερή θέματα, όπως για παράδειγμα το μεταναστευτικό και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας  καθώς όπως είπε δίνεται μεγάλη έμφαση και από την πλευρά της Ελλάδας. Να τεθεί σε λειτουργία όλος ο μηχανισμός αυτής της συμφωνίας, τόνισε η γερμανίδα Καγκελάριος.

Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας  για την οικονομία θα είναι πιο εύκολες τώρα στην υλοποίηση τους, ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ.

Θέλουμε τη Γερμανία ως σύμμαχο, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θέλω να συζητάμε μόνο για την αποπληρωμή χρέους.

Η Ελλάδα κοιτά μπροστά με αυτοπεποίθηση, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός. και επεσήμανε ότι ετοιμάζουμε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, στην πράσινη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος. Στις αρχές του χρόνου θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για την πράσινη οικονομία, και δραστηριότητες για το περιβάλλον. Είναι λύσεις συμφέρουσες για την Ελλάδα και τη Γερμανία, ανέφερε.

Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι μια συμφωνία με σοβαρά ελαττώματα είπε ο κ. Μητσοτάκης, που μπορούν να αμβλυνθούν μέσα από την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων.

Η νίκη μας έστειλε πολλαπλά μηνύματα, καθώς η χώρα μας μπορεί να απορρίψει την οικονομική καθήλωση επιλέγοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο, καθώς εξαφάνισε πολιτικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή. Πιστεύω ότι είναι μια αχτίδα φωτός για όλη την Ευρώπη.

Μιλώντας στα γερμανικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ελπίζει να είναι εκείνος  που θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να έχει καθοριστικό ρόλο στην Ευρώπη.

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/742678652842086/