Τα κόμματα της βρετανικής αντιπολίτευσης συμφώνησαν να ενεργήσουν από κοινού στην εξεύρεση τρόπων για να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, περιλαμβανομένης της πιθανότητας ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας και της κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, αναφέρεται στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος που εξέδωσαν μετά την σημερινή τους συνάντηση.

Τα κόμματα της βρετανικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσουν να περάσουν νομοσχέδιο που θα υποχρεώνει τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει παράταση για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτρέποντας ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων.

Η Κάρολιν Λούκας δήλωσε ότι τα κόμματα της βρετανικής αντιπολίτευσης, που συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη για να συζητήσουν την τακτική που θα ακολουθήσουν, συμφώνησαν ότι η αλλαγή του νόμου είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση.

Συμφώνησαν ότι «η νομοθετική οδός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την παράταση του άρθρου 50, ώστε να απαλειφθεί η ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου προς την οποία κατευθύνεται ολοταχώς ο πρωθυπουργός με όλο και μεγαλύτερη απερισκεψία», δήλωσε η βρετανίδα βουλευτής στο BBC.

Το κοινοβούλιο επιστρέφει από την θερινή ανάπαυλα την ερχόμενη εβδομάδα και ετοιμάζεται για την μάχη με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν φιλοξένησε τις συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το Κόμμα των Πρασίνων και η Ανεξάρτητη Ομάδα για την Αλλαγή.