Σοκ προκαλεί στη Γαλλία η αποκάλυψη της χειρότερης ίσως υπόθεσης παιδεραστίας στη χώρα με δράστη έναν χειρουργό, ο οποίος φέρεται να είχε κακοποιήσει περίπου 250 παιδιά.

Ο 66χρονος σήμερα Ζοέλ λε Σκουαρνέκ κατηγορείται πως κακοποιούσε αγόρια και κορίτσια., ηλικίας ακόμα και 4 ετών, πολλά από τα οποία βρίσκονταν υπό την επήρεια αναισθησίας.

Μάλιστα, ο χειρουργός κρατούσε ημερολόγιο με λεπτομερείς καταγραφές για τις αρρωστημένες πράξεις τους.

Ο γιατρός είχε συλληφθεί το 2005 γιατί είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας, όμως του επιτράπηκε να συνεχίσει το επάγγελμά του στο νοσοκομείο της Ζονζάκ, στη δυτική Γαλλία, μέχρι τηνσύλληψή του το 2017. Τότε δύο κοριτσάκια, ηλικίας 4 και 6 ετών, είχαν αποκαλύψει στους γονείς τους πως τα είχε βιάσει και τότε είχε ξεκινήσει η έρευνα σε βάρος του.

Σήμερα αποκαλύφθηκε πως η δράση του γιατρού ήταν πολύ πιο μεγάλη από ό,τι πίστευαν οι αρχές καθώς εντοπίστηκε το ημερολόγιό του, όπου κρατούσε λεπτομερείς καταγραφές κάθε παιδιού που κακοποιούσε.

Ο παιδόφιλος χειρουργός αρνείται ότι βίασε τα κοριτσάκια που τον κατήγγειλαν, παραδέχεται όμως ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Παραδέχεται επίσης πως επιτέθηκε σε «μερικά» ακόμα παιδιά, αλλά υποστηρίζει πως όσα περιγράφονται στο συγκεκριμένο ημερολόγιο είναι προϊόντα της φαντασίας του.

Η αστυνομία επιχειρεί να έρθει σε επαφή με όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στο ημερολόγιο του γιατρού – πολλά από τα οποία δεν γνωρίζουν καν πως είχαν κακοποιηθεί από τον χειρουργό.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τον Ζοέλ λε Σκουαρνέκ ως τον χειρότερο παιδόφιλο στην ιστορία της Γαλλίας.