Ο Γιάννης Μπουρούσης μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Σερβία (80-85) στο ΟΑΚΑ μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ σχολιάζοντας κατά κύριο λόγο την παρουσία στο γαλανόλευκο ρόστερ του MVP του NBA τονίζοντας πως πρέπει όλοι να τον αποφορτίσουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Αθηναίου:«Έχουμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ γιατί ένας συμπαίκτης μας τραυματίστηκε και θα ερχόταν στο Παγκόσμιο. Του ευχόμαστε περαστικά καθώς, είναι ένα δύσκολο χειρουργείο. Ο Σλούκας τραυματίστηκε και ελπίζουμε να μπορέσει να έρθει μαζί μας.

Τις τελευταίες τρεις μέρες είχαμε τραυματισμούς και δεν μπορούσε η ομάδα να είναι σεταρισμένη για το δυνατό φιλικό. Κοιτάμε μπροστά η ομάδα θα δουλέψει στο κλίμα και θα δώσει τα τελευταία τρία φιλικά εκεί».

Για την Σερβία: «Έχουν και αυτοί απώλειες, είναι μια πολύ δυνατή ομαδα με πολύ καλούς παίκτες. παίξαμε καλά ήμασταν μπροστά άλλα ας μην αναλύσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να βρούμε τους αυτοματισμούς μας δηλαδή να βρίσκουμε μια πάσα».

Για την τύχη: «Σίγουρα πρέπει να υπάρχει τύχη και διάθεση για αυτό που κάνεις. Είναι περίεργα στην Κίνα και για αυτό πάμε πιο νωρίς για να εγκλιματιστούμε».

Για τον Γιάννη: «Είπα πριν 20 μέρες να μην πέσουμε πάνω στον Γιάννη. Αγωνιστικά παίζουμε πολύ με τον Γιάννη. Eίναι ο MVP του ΝΒΑ ξέρει τι πρέπει να κάνει. Πρέπει εμείς όλοι να τον βοηθάμε όσο μπορούμε για να μας βοηθήσει, να τον αποφορτίσουμε και να μην τον ζαλίζουμε. Κοιτάμε μπροστά και να πάμε καλά».

Για τον κόσμο στο ΟΑΚΑ: «Χαιρόμαστε που ήρθε κόσμος. Είμαι τόσα χρόνια στην ομάδα και δεν έχω ξαναδεί έτσι το ΟΑΚΑ. Ελπίζουμε να έρχονται πιο συχνά».