Τα υβριδικά βαν αποτελούν την πιο ενδεδειγμένη σήμερα, λύση, κυρίως για τα ευρωπαϊκά κέντρα, και τις μεγαλουπόλεις που ήδη θέτουν περιορισμούς στην κίνηση των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης ( ντίζελ ή βενζίνη). Ήδη, τρεις μήνες μετά την καθιέρωση του πράσινου δακτυλίου (Ultra-Low Emissions Zone) στο Λονδίνο, τα plug-in υβριδικά επαγγελματικά οχήματα, μετά από μια 12μηνη, εκτενή δοκιμή σε καθημερινή χρήση, φαίνεται ότι μπορούν να υποστηρίξουν και στην πράξη τους επαγγελματίες που θα επιλέξουν τη συγκεκριμένη υβριδική τεχνολογική λύση κάτω από το καπό των σύγχρονων βαν. Στο πεδίο των δοκιμών βρέθηκαν 20 υβριδικά Ford Transitτα οποία κάλυψαν 240.000 χιλιόμετρα σε διάστημα 12 μηνών.

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά, μιας και η υβριδική τεχνολογία δείχνει ότι μπορεί και στην πράξη να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες μιας επιχείρησης. Το πιο σημαντικό, ότι, κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το 75% της χιλιομετρικής κάλυψης του στόλου στο Κεντρικό Λονδίνο πραγματοποιήθηκε με τη χρήση αμιγούς ηλεκτροκίνησης.

Το υβριδικό Transit μπορεί να κινηθεί μόνο ηλεκτρικά για τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα, ενώ η υβριδική του τεχνολογία συνδυάζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost, που αγγίζει σε αυτονομία τα 500 χιλιόμετρα!