Το νέο Volkswagen eCrafter είναι το νέο και πολλά υποσχόμενο για τις αστικές κυρίως μεταφορικές ανάγκες των επαγγελματιών, όντας ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό όχημα μεγάλου ωφέλιμου βάρους . Εκτός από το γεγονός ότι κινείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων, το νέο επαγγελματικό όχημα έχει ελεύθερη πρόσβαση στις πιο αυστηρές ζώνες κυκλοφορίας που ισχύουν στα κέντρα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων.

Το νέο μοντέλο κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 ίππων που προσφέρει αυτονομία ηλεκτροκίνησης έως και 173 χιλιόμετρα (σε κύκλο NEDC).

Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα.

Το e-Crafter προσφέρει μεγάλη ευκολία όσον αφορά στη φόρτιση. Σε σταθμό φόρτισης συνεχούς  ρεύματος με ισχύ 40 kW, η μπαταρία του φτάνει στο 80% της χωρητικότητά της σε μόλις 45 λεπτά της ώρας ενώ σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών – για παράδειγμα κατά τη νύχτα, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Επίσης, χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών έχει επιτευχθεί μια πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 τ.μ. και του ύψους των 2.590 χιλιοστών. Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με την διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.

Η ΚosmocarVolkswagen Επαγγελματικά θα ανακοινώσει τιμές, διαθεσιμότητα καθώς και εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης νέων παραγγελιών στις αρχές Σεπτεμβρίου.