Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της Βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ η οποία αγνοείται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Η γυναίκα βρισκόταν για διακοπές στην Ικαρία με τον Κύπριο σύντροφό της.

Η 35χρονη μίλησε για τελευταία φορά με το σύντροφό της το πρωί της Δευτέρας τον ενημέρωσε πως είχε πάει για τρέξιμο, όμως στην συνέχεια δεν έδωσε σήμα ζωής ούτε απάντησε σε μετέπειτα κλήσεις.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Το κινητό της 35χρονης Αγγλίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ εξέπεμψε σήμα στην Ικαρία σχεδόν ένα 24ωρο μετά την δήλωση εξαφάνισης της, προκαλώντας την έκπληξη των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι Αρχές έστειλαν δύο μηνύματα SMS στον αριθμό, τα οποία όμως έμειναν αναπάντητα. Από την προσπάθεια γεωεντοπισμού, βρέθηκαν δύο στίγματα εκπομπής σε διαφορετικά σημεία της Ικαρίας.

Το τηλέφωνο της 35χρονης φαίνεται να είχε κλείσει το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Αυγούστου και φάνηκε ανοικτό πάλι σήμερα το πρωί. Δεν μπορούν να γνωρίζουν αν αυτό άνοιξε από την ίδια την 35χρονη ή κάποιον άλλο, στην κατοχή του οποίου έφθασε το κινητό της με άγνωστο τρόπο.

Μαρτυρίες για φωνές

Όπως αποκάλυψε η καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε η 35χρονη μαζί με τον σύντροφό της, το προηγούμενο βράδυ άκουσε φωνές από το δωμάτιο που διέμενε το ζευγάρι.

«Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο και στην ΕΛ.ΑΣ, όπως μεταδίδει το sigmalive.

Κηλίδες αίματος

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Ικαρία, στο οποίο διέμενε το ζευγάρι, ανέφερε στο sigmalive ότι «όντως εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος σε τρία διαφορετικά σημεία.

Εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι, στο σεντόνι καθώς και μπροστά από τον καθρέφτη».

Το αίμα φαίνεται να προέρχεται από ρινορραγία και αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αρχές είναι αν προέρχεται από κάποια φυσική ρινορραγία ή μετά από χτύπημα.

Αναφέρεται επίσης ότι θα γίνει εξέταση DNA στα ευρήματα, ενώ έχει ζητηθεί και άρση τηλεφωνικού απορρήτου του συντρόφου της 35χρονης αστροφυσικού, ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισης της.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η αστροφυσικός έφθασε στις 3 Αυγούστου στην Ικαρία, στην περιοχή Κεραμέ, συνοδευόμενη από τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της για ολιγοήμερες διακοπές. Το ζευγάρι προγραμμάτιζε να αναχωρήσει τη Δευτέρα για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Το θρίλερ άρχισε χθες το πρωί όταν ο Κύπριος σύντροφος της αγνοούμενης ξύπνησε και δεν την βρήκε στο δωμάτιο. Τον είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε για τρέξιμο, ωστόσο η ώρα περνούσε και εκείνη δεν έδειχνε σημάδια ζωής, καθώς δεν απαντούσε στις αλλεπάλληλες κλήσεις του.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, σήμα από το κινητό της αγνοούμενης τουρίστριας εντοπίστηκε από την κεραία της κινητής τηλεφωνίας των Φούρνων, χωρίς όμως να έχει βρεθεί η ίδια.

Ελικόπτερο της πυροσβεστικής εξοπλισμένο με ειδικές θερμικές κάμερες καθώς και εθελοντές πυροσβέστες έχουν ψάξει ακόμα και το χωριό Καταφύγι και όλη τη γύρω ορεινή περιοχή, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

«Για να φτάσεις στο εν λόγω νησί πρέπει απαραιτήτως να χρησιμοποιήσεις καράβι. Ωστόσο κάποτε όντως υπάρχει μπέρδεμα, καθώς έχουμε πολύ κοντά μας κεραίες κινητής τηλεφωνίας που προκαλούν παρεμβολές».