Στο φως της δημοσιότητας επαναφέρουν τα τοπικά μέσα της Ρόδου  την ιστορία μίας γιαγιάς, η οποία έμεινε έγκυος στα 60 της χρόνια.

Ο λόγος για την Χαριστούλα Καριώτη από τον Αρχάγγελο Ρόδου, η οποία σήμερα είναι 80 και κάτι χρονών, μητέρα δύο διδύμων αγοριών του Νικόλα και του Άγγελου που είναι 23 χρονών.

Η τολμηρή Αρχαγγελίτισσα, στα 80 κάτι της σήμερα, μίλησε στην εφημερίδα «Ροδιακή» για όλα εκείνα που την προβλημάτισαν, την στεναχώρησαν και την έκαναν να γελάσει από χαρά.

Οπως γράφει η εφημερίδα, η κυρία Χαριστούλα κατά την διάρκεια της συνέντευξης βούρκωσε πολλές φορές και έκανε πάλι άπειρες προσευχές σαν αυτές που έκανε όταν πίστευε ότι πήγε κόντρα σε κάθε κοινωνικό ταμπού και ιατρικό πρόβλημα, ώστε το όνειρό της να γίνει πραγματικότητα.

Πώς έμεινε έγκυος στα 60 της

«Με τον άντρα μου, ήμασταν παντρεμένοι 20 χρόνια, χωρίς παιδί. Είχαμε πάει σε γιατρούς στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη… Πρόβλημα σοβαρό δεν είχα, και αν και η ηλικία προχωρούσε  έλεγα «θα κάνω παιδί…»!

Και πιο πριν οι γιατροί μου λέγανε «είσαι μεγάλη, ζήσε τη ζωή σου, φάε τα λεφτά σου, παιδιά δεν κάνεις…».

Κουρασμένη ήμουν από τα κτήματα, κουσουριασμένη, όχι. Πίστευα ότι θα κάνω παιδιά. Άμα δεν το πιστεύεις δεν κάνεις τίποτα. Τον καημό μου, Παναγιούλα μου…

Έκανα γενικές εξετάσεις, μου είπαν   «Γυναικολογικά είσαι κούκλα…».

Κάνανε συμβούλιο, είδανε, λέει «προχωράμε, τέτοια γυναίκα δεν ξαναείδαμε! Υπάρχει τρόπος  να μείνεις έγκυος…»!

Γύρισα πίσω στη Ρόδο, κι ήμουν ελαφριά, δεν κατάλαβα τίποτα λέω, «τόσο ελαφριά, δεν έγινε τίποτα…». Πήγαινα στα χωράφια πάλι. Και πορπατηχτή… Μια μέρα, πήρε τηλέφωνο ο γιατρός που με παρακολουθούσε εδώ,  λέει «έλα, να σε δω…». Πήγα, με είδε, φεύγω, πάω παίρνω το λεωφορείο για να ‘ρθω Αρχάγγελο, με το που ήρθα μου λέει ο άντρας μου ο Γιάννης, «ο γιατρός πήρε τηλέφωνο, είσαι έγκυος σε τρίδυμα».

Ετρεξε στο δρόμο να σε προλάβει και είχες εξαφανιστεί». Κύριε ελέησον. Με είδε στο μηχάνημα, κι έφυγα, κι έτρεξε από πίσω μου να μου πει «είσαι έγκυος σε τρίδυμα, στα 60 σου. Τι τράβηξα, Χριστέ μου. Πώς τα ‘καμα, πώς τα γέννησα, πώς τα μεγάλωσα! Οι ευχές των γονιών μου ήταν…

Όταν το έμαθε το χωριό

Άστα, πιο κόρη μου. «Τι τα ‘θελε, μεγάλη γυναίκα, πότε να τα θρέψει, και πότε να τα μεγαλώσει…»…  Ο κόσμος, κουτσομπόλεψε και άσχημα που δεν το περιμέναμε τόσο. Στεναχωρηθήκαμε. Κουτσομπολιό… πα, πα, πα.

Δεν περιμέναν ότι θα κάνω παιδί, 60 χρονών. Να ‘σαι κοπελούδα, να κάμεις. Γριά, μεγάλη, άνω των ορίων; Οι δημοσιογράφοι που περάσαν από δω, δε λέγεται. Το BBC, ήρθε, γερμανικά κανάλια, όλα τα ελληνικά και όλοι οι γνωστοί δημοσιογράφοι από την Αθήνα…

Ξαναπήγα στην Αθήνα και είδαν οι γιατροί ότι πρέπει να βγάλουν το ένα. Έρχονταν οι δημοσιογράφοι, ο κόσμος, μιλούσαν για ιατρικό θαύμα, τι έκανε η επιστήμη! Με ρωτούσαν πώς τα κατάφερα. Τους είπα, είναι οι ευχές των γονιών μου. «Ευχές των γονέων έπαρε και στο βουνό ανέβα…», ξέρεις τι θα πει; Ά, Παναγιούλα μου, κι εύχουμαι και τα παιδάκια μου» καταλήγει η 80χρονη.