Στο βήμα της Βουλής βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα προς του πολίτες ώστε να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι η τελευταία ρύθμιση χρεών με τόσο ευνοϊκές προϋποθέσεις.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης, αναλύοντας τις τρεις παραμέτρους που το αποδεικνύουν.

«Πρώτον, ανταποκρίνεται στην προεκλογική μας δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν. Δεύτερον, γιατί μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας σημαντικά το σχέδιο των 120 δόσεων ευνοεί ταυτόχρονα εκατομμύρια νοικοκυριά αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Και τρίτον έχει σαφές κοινωνικό πρόσημο με μελετημένες προβλέψεις που αφορούν όλους τους φορολογούμενους κυρίως όμως τους πιο αδύναμους» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «το νομοσχέδιο υπηρετεί τους στόχους που εξαρχής βάλαμε, τηρώντας τις υποσχέσεις μας: την αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης, την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων, την αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για νέες επενδύσεις, ανάπτυξη και πολλές καλές δουλειές».

«Και τελικά την μεγέθυνση του εθνικού προϊόντος ώστε αυτό να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο εισόδημα για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα» πρόσθεσε.