Με τον γνωστό του… αψύ τρόπο υποδέχθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης το γεγονός ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του για δύο υποθέσεις εναντίον του.

Και οι δύο υποθέσεις διαβιβάστηκαν από την εισαγγελία στην προηγούμενη βουλή. Η πρώτη δικογραφιά κατά Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας. Η δεύτερη υπόθεση αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Παύλος Πολάκης επιχειρηματολογώντας κατά της άρσης της ασυλίας του δε δίστασε να επικαλεστεί τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Μάλιστα την Τετάρτη σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο KONTRA μεταξύ άλλων είπε ότι «ο νόμος αυτός δεν κρύβει αλλά εμφανίζει».

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο Παύλος Πολάκης πιάστηκε… ασυνεπής καθώς ο ίδιος, στο παρελθόν, είχε χαρακτηρίσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ως «τον πιο βρώμικο που έχει ψηφιστεί». Το βίντεο που ανέβασε στα social media η Ομάδα Αλήθειας δείχνει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό να τάσσεται κατά του νόμου περί ευθύνης υπουργών.